Není divu, že končí, pokud jsou to fyzické osoby...hrozí "konfiskace" majetku i při malých pochybeních, u kterých nemusí být prokázán ani úmysl a věřím, že protože se už nahoře zjistilo, že ty slíbené miliardy se na daních nevyberou, asi je budou muset získat jinde.
Při vydání kódu je nutné podepsat "dobrovolně" ortel a souhlas...paní z finančáku říkala, že to někteří podepsat odmítají...a ani se nedivím. Je to past...bez podpisu nedostane nikdo kód a bez kódu může dostat hnedka půlmilionovou pokutu. Takže - svobodné rozhodnutí.
Nesmíme udělat chybu, jsme monitorováni na vteřiny, nesmíme se chovat "podezřele"...abychom se nedostali do hledáčku FÚ.
A o plošném zdražení ani nemluvím.
Ti, kteří křičí, že někdo stát okrádal o daně, si neuvědomují, že jen proto, aby mohl spotřebiteli nabídnout nižší cenu. Takže ano, v tomto se podnikatelské prostředí asi narovná, obchody z "garáže" padnou, malé přivýdělky padnou.
Otázkou je ale to, zda se celkově velmi nesníží kupní síla, celkově spotřeba...tím se automaticky celkově sníží i výběr sumy na DPH, i když bude všechno přiznané a krutě kontrolované.
Ovšem kontrolovaní budou hlavně ti malí, protože na ně je potřeba přísnost, transparentnost se rozhodně netýká našich špiček
, protože komu je co do jejich příjmů, že ano. O transparentnosti hospodaření státu jako celku ani nemluvím.
Tož to jsou moje poznatky.
Zážitky vlastní ještě nemám, jen jako spotřebitel...a jsem nas.raná, nic není, jak bylo...u nás skončil obchod s potravinami na náměstí, zelenina dnes podražila o 15% v mém oblíbeném krámě...střed města se dál vylidňuje...lidi se ještě víc stahují do OC, kde nadnárodní společnosti mají výjimku...a řekla bych, že většina jich daní v jejich státě...nehledě na to, že i zisk si odvážejí domů, tedy vyvážejí peníze, které by zde mohly být dále zdaněny...
Škoda, že tohle někdo občanům plošně nevysvětlí třeba v nějaké "svobodné" TV...ale chápu ten strach, co se šíří naším státem, mluvit o věcech pravdu...už jsem v takové atmosféře žila, důvěrně ji znám.
Akorát nám tenkrát říkali, že je vše nás všech
.