Přidat odpověď
Nečetla jsem celou diskuzi, ale nelíbí se mi pár posledních příspěvků o tom, jak jsou dnešní děti přetěžovány kroužky. Osobně neznám někoho, kdo by nutil děti do kroužků, které je nebaví.
A například můj syn je prostě kroužkový. Už od školky se dobrovolně hlásil do všech kroužků, které byly k dispozici. Učitelky pak za mnou chodily s omluvou, že syn se zúčastnil nějakého kroužku a ptaly se, jestli jsem ochotná ho tam oficiálně přihlásit a zaplatit. Vydrželo mu to i celou ZŠ (5 let). Teď je na 8G a stále má dva kroužky, které ho baví. Naštěstí je schopný oba navštěvovat sám, nemusím ho nikam vozit, jen platím :). Třetí mu už ale odmítám dovolit s tím, že musí mít také čas na školu a neorganizovaný oddych.
Mám kolegyni v práci. Její syn od 4 let hraje hokej. Dnes je mu 13 let a vytáhnul si ho k sobě oddíl, který mu poskytuje opravdu královské zázemí. Takže syn opustil Prahu, kde rodina žije a začal studovat a hrát ve vzdáleném městě na severu Čech. Normální člověk by si nad těmito rodiči odplivnul, že jsou příliš ctižádostiví, že to přehánění. Já kluka znám. Hokejem přímo žije a sám rodiče přemlouval, aby ho z Prahy pustili. Ví, že přijde-li nějaký průšvih, zhorší-li se ve škole, okamžitě se vrací domů. Je to špatně?
Předchozí