Přidat odpověď
"Eudo a to jako musi mit ta tradice neco spolecneho s Kristem, aby se z ni stala krestanska tradice? podle mne ne...staci, kdyz ji treba 150 let dodrzuji krestani ve spojeni s Kristem, treba tanci kolem stromecku nebo u nej stoji a zpivaji koledy - a je z toho tradice....ale nejsem zadna teolozka, to je moje citeni"
Nerozumim tve logice. Podle mne krestanstvi vychazi prave z toho, ze je to podlozeno bibli/kristem/virou v nejakeho boha.
Tradice je opet neco jineho - to je proste neco, co opakovane dodrzujeme pri urcite prilezitosti. (Krome toho, stromecek se rozsiril z Nemecka par desitek let pred koncem 18.stoleti, a porad to nedela krestanstejsi tradici)
Opet - reaguju na to spojeni STROMECEK =KRESTANSKA TRADICE. Tradice to je, ale s krestanstvim ma spolecneho asi tolik jako prochazka po Vaclavaku. Kdyz jdu od Ludmily do Tyna pres Vaclavak, tak treba jdu ze mse na msi (=no, ja ne), ale netvrdim, ze to je "krestanska Prochazka". Jak jsem udala ty carodejnice u nas - to muzou obyvatele tvrdit zrovna jako ty o tom stromecku - koledujou o Velikonocich =krestanska tradice.
Předchozí