| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dělám poměrně často, třeba teď mám ještě zbytek starých brambor. Okrájím, nakrájím na měsíčky, hážu do vody, aby nezhnědly. Pustím troubu, aby se hezky vyhřála (tak na 180°C). Pak do plechu tak 8 stroužků česneku, větší špetka soli, lžíce tymiánu, trochu červené papriky a 2 - 3 lžíce oleje - promíchám. Brambory vyberu cedníkem z vody, dám mezi dvě utěrky a pořádně osuším. Sypu do plíšku s kořením a pěkne v oleji a koření obalím. Dám do vyhřáté trouby a peču tak 20 minut, pak potřesením otočím a opět 20 minut. Pokud nemají pěknou barvu, dám na 5 minut na víc stupňů a bez přikrytí nechám zezlátnout. Výborné k rybě, pečenému skopovému, k smyženému sýru nebo květáku, ale dá se i jen tak. Pokud chci podávat "jen tak" posypu nakonec hrubě strouhaným sýrem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.