Přidat odpověď
Dělám poměrně často, třeba teď mám ještě zbytek starých brambor. Okrájím, nakrájím na měsíčky, hážu do vody, aby nezhnědly. Pustím troubu, aby se hezky vyhřála (tak na 180°C). Pak do plechu tak 8 stroužků česneku, větší špetka soli, lžíce tymiánu, trochu červené papriky a 2 - 3 lžíce oleje - promíchám. Brambory vyberu cedníkem z vody, dám mezi dvě utěrky a pořádně osuším. Sypu do plíšku s kořením a pěkne v oleji a koření obalím. Dám do vyhřáté trouby a peču tak 20 minut, pak potřesením otočím a opět 20 minut. Pokud nemají pěknou barvu, dám na 5 minut na víc stupňů a bez přikrytí nechám zezlátnout. Výborné k rybě, pečenému skopovému, k smyženému sýru nebo květáku, ale dá se i jen tak. Pokud chci podávat "jen tak" posypu nakonec hrubě strouhaným sýrem.
Předchozí