Přidat odpověď
Jestli je jí blbě z pečiva, tak nevím, jestli to kvásek vyřeší. Ségra si založila vlastní z pohankový mouky, prý nic složitého, přesný postup nevím, asi obdoba postupu při přípravě klasického žitného. Ale úplně snadný pečení to nebude. Může nejprve vyzkoušet jestli to vůbec bude snášet, a až pak se soustředit na chuť a kvalitu pečiva. Možná bych se poohlídla po někom v jejím okolí, kdo si kváskově bezlepkově peče, jednak by získala kvásek, druhak by si mohla dohodnout upečení chleba a vůbec nejprve vyzkoušet, jestli se to tím vyřeší. Na to bude asi nejlepší FB, v Pečem pecen jsou i bezlepkáři, ale existují i specializované skupinky, kde by se asi nejvíc dozvěděla a nejsnáze někoho našla.
Jinak se může mrknou třeba sem http://gluten-free-alchemy.blogspot.cz
Předchozí