Přidat odpověď
Pokud jí skutečně vadí kvasinky, tak kvásek celkem nic neřeší, obsahuje kvasinky taktéž, má k nim navíc bakterie.
Kupovat si kvůli tomu pekárnu mi připadá jako hloupost.
Vzhledem k výčtu nesnášených potravin se dá hádat, že reaguje citlivě na spoustu potravin, které jí ve skutečnosti nevadí, ale celiakií těžce poškozené střevo je nezvládá. Po zahojení jich nejspíš většinu snášet bude. Mezi prvními jsou při poškození střevní výstlelky postiženy enzymy štěpící cukry, proto nesnášenlivost mléka (kvůli laktose) a i jiných sladších potravin.
U bezlepkové je hlavní přeorientovat se na jiná jídla a neplácat se v náhražkách. I proto, že vedou k selektivní podvýživě s nadbytkem sacharidů. Je totiž celekm dobře možné, že jí nevadí kvasnice, ale to obrovské množství škrobu (resp. kratších sacharidů, které z něj vzniknou), které je ve všech bzl kupovaných moučných směsích a výrobcích.
Místo pečiva se jako hodně šetrná varianta dá úspěšně používat polenta - uvaří se hustá, nalije tak 1,5 cm tlusté vrstvě na poolejovaný talíř a nechá vystydnout. Pak se dá krájet na kusy a používat jako "krajíce" - buď studená, nebo opečená. S parmskou šunkou je to fakt dobrota.
Předchozí