Přidat odpověď
Ona má 21 let, studuje vysokou a chudinka se nemůže odstěhovat a chodit na brigády? Jak celý léto sedí doma? Má 3 měsíce volno, min. měsíc a půl z toho má holčička makat...
Bóže, když jí to trpíte, tak se nedivte.
Já, jako podobně spousta dalších, jsem se prostě v 18ti letech po střední sebrala, odešla do úúúplně jinýho města studovat, bydlela nejdřív na privátu a pak na koleji, dostávala jsem zpočátku 1800 Kč měsíčně kapesného, na zbytek jsem si holt vydělala na brigádách /ano, je to holt už 20 let zpátky/. Domů jsem jezdila tak jednou za měsíc, to jsem teda dostala nějaké to jídlo do baťůžku...
Přežila jsem, naučila jsem se, o čem je život. Na brigády v létě jsme chodily se spolužačkama od 16ti let, na vysoké jsem holt brigádničila i o víkendech + i v týdnu - je spousta brigád, uzpůsobených vysokoškolákům, kde se směny dají přizpůsobovat studiu...
I teď zaměstnávám studenty. Třeba mám kočku, co chodí na 2 dny v týdnu a má měsíčně čistého 8100 Kč. Když k tomu dostane od rodičů i blbý 3000 Kč kapesnýho, tak si bez problémů sdílený privát nebo kolej zaplatí a zbyde jí i na jídlo... A má u toho i praxi.
Je samozřejmě povinností rodičů živit děti, dokud studují, ale nikoli 100% - když studují na vysoké. Prostě jí dejte, kolik můžete a buď ať se holčička snaží sama, nebo ať nechá školu a jde do práce. Je už 3 roky dospělá, není co řešit.
Předchozí