Přidat odpověď
Grainne jo, v zásadě nejsme ve při. Já mám jen potřebu vymezit se vzhledem k tomu, že to, že je ensymetrické množství hostů prostě nemusí značit, že jeden ze snoubenců si prosadil svou a uzurpoval toho druhého.
Jinak já dělala svatbu tak, abych se fajn cítila já i hosté. Přestože jsem se nedržela všech tradic a některé rodinné příslušníky prostě nepozvala přestože jiné ve stejném příbiuzenském vztahu ano tak se všichni pozvaní cítili fajn a to pro mě bylo podstatné. To, zda se nepozvaní urazili nebo ne mi opravdu může být jedno, protože to jsou lidé, kteří se s náma stejně nikdy pořádně nestýkali a i babičku s dědou dost dlouho nechávali mimo kontakt...... nejsem zvyklá využívat širší příbuzenstvo k řešení svých problémů ani s perfektně fungujícími vztahy natož když jsem někoho 15 let neviděla.....
Řešit vše jen z pohledu já, já, já samozřejmě není ok. Ale není to ok jak ze strany snoubenců tak ze strany rodin. A bohužel ze strany rodin jsem to ve svém okolí viděla častěji než ze strany snoubenců včetně případu jedné kamarádky, která na vlastní svatbě nebyla schopná jíst a bylo jí strašně blbě ne z nervů z obřadu a tak, ale z tlaku příbuzných a hlavně rodičů..... Dost sjem zírala, čeho jsou někteří rodiče schopni, protože pro mě je to fakt neznámá oblast. Ale je mi ajsný,ž e se najdou i obdobné případy totálně sobeckých nevěst a ženichů....
Předchozí