Přidat odpověď
myslím, ž epříkrmy jsou dobrý (určitě je jedno, jak je do sebe dostanou, zda flouškou v tekutém stavu či už na lžicce), a to proto, že ne vše je obsažené v mléce a současně tuším, že v tuto dobu mezi 6-8.měsícem (ale těma měsícema si už nejsem jistá) je "okno", kdy organismus dobře zvládne potenciální alergeny, měl by se tedy určitě setkat s lepkem a i dalšími potravinami. Tj. jenom mléko ne z tohoto důvodu. A myslím, že jde i o ty vitamíny, minerály, které jsou obsaženy vpříkrmech.. i od přírody selským rozumem si myslím, že to je dobré, v půl roce dětem začínají růst proto zuby. Ale každé dítě je individuální, takže určitě bych neřešile za cenu tvého vyčerpání, a vůbec bych neřešila lžičku/lahvičku, ale příkrmy bych dávala. A myslím, že přes tu kukuřičnou tyčku v ruce, jak jsi někde psala (nečetla jsem od tebe vše) dáte snadno další, dala bych jim žižlat vařenou mrkev (možná ale podceňuji možnost zaskočení ukousnutého kousku - rozhodně bych na ně koukala a rada pro zaskočení je dát dítě hlavou dolů, chytnout za nohy a třepat, žádné bouchání do zad a decentní třepání, ale otočit hlavou dolů a třepat).
Sama jsem tedy dávala klasicky mrkvičku atd. moje všechny děti s chutí jedli. Jo a trik je dávat ochutnat, tj. prní jen maličko, malinkato na převalování na jazyku.. ne hned krmit lžičkou. Prostě, abys je nalákala na tu chut, zvykli si na ni. Ze začátku fakt nesní mnoho, ani nemají, vše postupně. Zkus dýni, je sladší, tu děti většinou milují. Mrkvička je také oblíbená klasika a navíc doporučovaná.
Pamatuji se, jak moje děti jedli první vývary s drůbežím masem, oni fakt pevnou stravu potřebovali, cpali se až za ušima. Držím palce.
Předchozí