Přidat odpověď
Koliho: moc děkuji za přínosné reakce.
Diabetickou gastroparézu zmínil jeden lékař při jednom z akutních příjmů, potom už o tom ale nikdy řeč nebyla, teď už se jen stále více zmiňuje "podezřelost" faktu, že ty problémy má dotyčný jen doma, v nemocnici nikoliv. Aktuálně ale už zvrací i v nemocnici.
Chápu to správně, že kromě úpravy životosprávy se v případě gastroparézy už moc velké zázraky třeba medikamenty nedají dělat? Je možné si vyžádat provedení příslušného vyšetření k potvrzení diagnózy? Nám by asi hodně pomohlo už jen stanovení diagnózy a informování pacienta o důležitosti správné výživy ze strany lékařů. Je celý život v tomto ohledu celkem neukázněný, i nyní když jsem při potížích zmínila nevhodnost určité stravy, tak argumentoval tím, že "přece celý život tohle jedl a problémy nikdy neměl". Starému člověku se těžko něco vysvětluje.
Jinak já jsem si samozřejmě vědomá, že při věku pacienta a všech jeho nemocech se celkově nedají čekat žádné zázraky a nejsem typ, co chce vlítnout na ředitele špitálu, aby okamžitě sprdnul celou internu a dali nám požadovaný inzulín. Jen prostě mé zkušenosti s lékaři jsou za poslední čtyři měsíce opravdu katastrofální a cítím se hrozně bezmocně, odkázaná na rozhodnutí lékařů (všichni ve velmi mladém věku), z nichž nikdo nenaslouchá ani nemocnému, ani jeho nejbližší rodině.
Předchozí