Přidat odpověď
77 krasko, tak s tím mám taky zkušenosti, s nájemníky a s vystěhováním. Když jsme se za totality s exmanželem vzali, dostal od rodičů dům, abychom měli kde bydlet. Ale mělo to jeden háček. Dům byl plný nájemníků. Celkem 4 rodiny a jednen pán, ten měl jednu místnost, opět z rozděleného bytu. Jediná volná místnost byla v suterénu, kde byla kamna na uhlí. Takže ex sice měl dům, ale neměli jsme kde bydlet. Zrekonstruovali jsme místnost v suterénu, měla velké okno na zahradu a koupelnu a WC a bydleli tam. Bohužel se stalo, že při velkém dešti byl celý suterén i s naší místností vyplavený, a my jsme měli všude půl metr u vody. Museli jsme řešit bydlení jinak. Požádali jsme soud o vystěhování jedné rodiny v přízemí. Za totality byla výhoda, že v této situaci NV nabídl rodině náhradní byt, jim se ale nelíbil, tak dostali další nabídku. V domě bydleli 30 let, užívali zahradu, která jim ale nepatřila ani neplatili nájemné. To vystěhovvání nesli velmi špatně a nás jako vetřelce nenáviiděli. Já jsem je chápala, ale my jsme potřebovali bydlet. Byla jsem těhotná a suterén pro nás nebyl přijatelný. Později zemřela další nájemnice, tak jsme po ní tři místnosti připojili ka našemu bytu. Probourali jsme strop a spojili dva byty v jeden. Pak už pro nás bylo bydlení nebyl problém. Zbylé místnosti jsme pronajímali.
Předchozí