Hele, to si tak vůbec takhle neber...
chudší období měl v životě někdy asi každý... nebo skoro každý...to je život...zase bude líp...
když jsi na rodičáku s třema dětma, tak to je i pochopitelné, to víc než chápu, taky jsem donedávna byla. A i když muž příjem měl, tak výdaje prostě jsou neúprosné, někdy, rezervy se tenší... Dítko už odrostlo, je ve školce,no a já šla do práce, psychicky i finančně jsem to už po krátké době trochu vytáhla... Já jsem to vždycky řešila jednak postupným nakupováním a na listopad, prosinec jsem si nechala jen to, co si přejí /dřív tedy jedno dítě, teď tři.../ a jídlo teda, to je pak taky nárůst výdajů. A já mám teda i "skromné děti" nebo jak to říct - klidně dostávaly i nějaké nepřiznané home made dárky (když věřil starší syn na ježíška ještě)nebo dostaly i vyráběné věci na narozky (všichni jsou v předvánoční době)...hračky, povlečení podle preference jsem šila třeba... Hlavně si nepůjčovat na vánoce!!! U starších dětí to pokombinujte s tím, co dostane jinde, roční brouček ještě ocení i levnější věci, když se mu budou líbit a hlavně, když z toho serve ten papír
Prostě s rozumem. Já jako díte mívala šílený vánoce, jak po dárcích, tak po atmosféře. Ale za nejlepší považuju ty, kdy u nás byl klid, kdy se hrála nějaká hra nebo byla sranda... než ty, kdy jsem dostala víc dárků, ale bylo psycho...