Dárky mám většinu objednanou od poloviny listopadu; dnes doručili ještě dva větší dárky pro děti (převzala je kámoška a uskladnila u sebe, protože bychom je neměli kam schovat). Pár drobností ještě nakoupím buď sama nebo s manželem v rámci nákupu v Globusu nebo na trzích. Úklid realizuji tehdy kdy mám zrovna náladu a chuť - uklízím průběžně, takže určitě nešůruju celý dům, ale převážně dávám na pořádek věci, které vidím, že to potřebují.
Okna jsem umyla komplet na konci listopadu a jsem za to zpětně moc ráda, že tohle teď opravdu už dělat nemusím. Okna, parapety... jsem ozdobila o týden dřív než začal Advent, protože jsem to nechtěla dělat v mrazu - také jsem ráda, že jsem to tenkrát udělala. Vnitřek domu zdobím dle toho, kdy mám na co zrovna náladu.
Upečeny mám zatím jen perníčky; linecké těsto a na vanilkové rohlíčky mám uložené v lednici a uvidím, kdy budu mít chuť to upéct. Další pečení nechám na příští týden, kdy už snad budu mít dovolenou.
Velký nákup realizuji postupně a doufám, že to takhle dokážu zařídit i příští rok... je to větší pohoda
Stromek jsme koupili v neděli ráno.
Chystání štědrovečerní večeře máme rozděleno - manžel kupuje, stahuje, porcuje, nakládá, smaží manžel. Já vařím polévku a bramborový salát. Docela už se na Vánoce těším