většina ovesných vloček není syrová, při výrobě se spaří. Syrové bývají anglické vločky, které jsou z našeho pohledu spíš ovesná lámanka.
Jinak obilí syrové jíst není vhodné - kvůli antinutrientům a kvůli nenaštěpenosti a nenabotnalosti polymerů včetně lepku - právě proto je fajn pomalé kvašené pečivo, protože tam právě ke všem těmhle procesům stihne pohodlně dojít. Jinak by se mělo aspoň dlouho máčet a buď překvasit, nebo převařit.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.