Přidat odpověď
"My se pořád hromadně utěšujeme, že mít vysokou školu nic nezmanená, mít vysoké IQ nic neznamená, mít jakýkoliv úspěch nic neznamená a výsledkem je masa lidí, kteří nic neznamenají a nedokážou nikoho respektovat."
Ano, jako úvaha je to určitě k zamyšlení.
Ale není mi jasný, co to je "masa lidí, co nic neznamenají a nedokážou nikoho respektovat", není mi jasný, jak to souvisí.
Já třeba mám vysokou školu a z hlediska společnosti asi "nic neznamenám" ve smyslu, že mě kromě mého okruhu nikdo moc nezná, nejsem a nikdy nebudu "významná známá osobnost".
Přesto si nemyslím, že bych "nic neznamenala" absolutně, co to vlastně je "nic neznamenat"? Když člověk v ničem nevyniká tak moc, jako třeba Jágr, ale dělá svou práci na slušný úrovni tak, jak nejlíp umí? Nebo je to "málo"? A co je teda dost?
A respektovat... koho a proč?
Zase, pokud jsem normální člověk, kterej teda "nic neznamená" a svoje spolubližní se snaží respektovat v tom smyslu, že jsou to lidi jako on (a tudíž na ně třeba nebude sprostej, když volej jinýho prezidenta, než by se mu to líbilo), je to v něčem špatný nebo nežádoucí?
Předchozí