Přidat odpověď
Manul
"Z některých diskusí jsem měla pocit, že část velkých bojovníků za psací písmo asi závidí, že by dnešní děti měly mít něco jednodužší než oni... "
Ale tak asi nikdo nevolá po návratu plnících per a speciálního předmětu a buzerování správnýma kudrlinkama )i já to pamatuju a to je mi 31, tak snad ještě tak stará nejsem :D ). A rozhodně nezastávám názor, že když jsem musela já, tak dnešní děti také. Já ybch spíše svým dětem přála, aby mly možnost si to psací taky vyzkoušet a zjistit, co jim vyhovuje víc. Protože mě třeba vyhovuje víc rozhodně.
Četla jsem argumenty, že psaní v Comenia Scriptu, který je podobnýtiskacímu, pomáhá dětem rychleji číst (nemusí se učit 2 různé abecedy), což beru jako oprávněnou výtku a asi by bylo fakt lepší tím začít. Ale nevím proč by nemohly být děti seznámeny i s psacím vázaným písmem - klidně jen ty, co budou rychlejší, nebudou mít problém s čtením/psaním - třeba se tím zabaví :) - protože koneckonců právě v 1.třídě bývají někdy rozdíly ve znalostech dost velké, když nkteré děti jdou do školy klidně kompletně čtoucí a psací tiskace...... Prostě tu možnost naučit se ho bych nějak zachovanou viděla ráda.
Předchozí