Přidat odpověď
Monty, zadny vyzkum tykajici se uvedenych vyhod jsem n ikde nenasla.
"U nas" se uci psat tiskacim /nevazanym uz od let deti tveho veku. Zadne problemy s motorikou nejsou nikde konstatovany. Postupem casu lidi, kteri psat vubec rucne potrebujou (=a nepisou veskere dokumenty na pocitaci) prijdou na to, ze nejak to pospojovat je nekdy rychlejsi, nekdy ne, jak co komu vyhjovuje. Nikdo nebaziruje na tom, zby byl nejaky oficielni styl, spis se fakt baziruje na tom, zby se skolni prace psaly na pocitaci, a to hodne casto i ve skole od nejnizsiho stadia (=treba v nasem okresu uz 5 let maji vsechny deti prideleny vlastni laptop).
Nikdo se nedesi z toho, ze nejakemu diteti chybi neco, ty6kajici se motoriky - tu si proste pestujopu jinym zpusobem.
Ja pisu stejne rychle jak psacim, ucenym v Tech davnych letech, tak tiskacim, ktery jsem byla nusena se naucit kdyzi v sedesatych letech na popisovani technickych vykresu, a jak se mi to hodilo, kdyz jako ucitelka jsem psacim na tabuli ani nahodou psat nesmela - nikdo to totiz neprecetl, protoze ani cist se psaci ve skole od Tech sedesatych let neuci.
A lidi prezivaj.
Ten clanes is prectu, az prijdu zas domu.
Předchozí