Podstatné je vedieť, že "výklad snov" je reálny, ale nie univerzálny (čiže žiadne hromadné snáre a podobne).
Mne sa v druhom tehotenstve často snívalo, že som po pôrode zabudla, že mám druhé dieťa. Celý deň som strávila s tým prvým a večer som si spomenula: Preboha, veď ja už mám dve deti, kde je to druhé? Stretla som kamarátku po 10 rokoch, a na otázku "koľko máš detí" som odpovedala "jedno" a keď sme sa rozišli, uvedomila som si,že mám dve! A tak ďalej. Bola som z toho riadne rozhodená, nie som poverčivá, ale v citlivých veciach si poviem "čo ak predsa len"? Vysvetľovala som si to ako znamenie
že sa o druhé dieťa nebudem starať. Dôvody? Umrie, bude ťažko postihnuté a väčšinu života strávi v nemocnici, príp. ja umriem, ... samé super scenáre. Až mi mama povedala, že nech sa spamätám a nehľadám vysvetlenia okľukou a fantáziou, jednoducho sa bojím, ako zvládnem dve deti a to je všetko
O lietaní sa mi sníva často. Viem lietať a túto svoju schopnosť tajím. Využívam ju v nevyhnutných prípadoch. Ťažké je vzlietnuť, pripomína to odpútanie sa od gravitáce vo vode, presná poloha tela a končatín... ale keď som vysoko, už to ide.