Já jsem si nerozuměla s tchýní, třeba nám neschvalovala "ponocování", brala to jako charakterovou vadu
, ještě víc tchán, ten vstával v 5, oba abstinenti, dny trávili na zahrádce nebo užitečnou prací v domácnosti a večery u televize, tchýně s háčkováním nebo pletením, aby se nezahálelo, v devět šli spát, byli schopný přijít v 8 ráno. Divili se i tomu, že spím po noční do 16 hodin a nevstanu k obědu, to jim musel manžel důrazně zakázat, aby pro mě šli.
Co jsem viděla jinde, tak jsem čekala, že si občas s tchýní vyjdu na kafe nebo na víno, ale to pro tu moji bylo neskutečný plýtvání. Když si tchýně chtěla vyhodit z kopýtka, jela na nákup do Kauflandu.
Já jsem kavárenskej a hospodskej povaleč, zkazila jsem jim syna tak, že zahrádku i s chatou prodal a navíc chodil spát ve 4 ráno
. To teda i přede mnou, ale to asi nevěděli. Ono to v něm všechno bylo, ale přenesli na něj zvyky z původní rodiny, o kterých nepřemýšlel. Neměli jsme si co říct, tak čekám, že se snachou to bude pdobně o ničem, ale třeba budu překvapená
.