Monty, jenže zpřístupnit bydlení tím, že budou mít zelenou úvěry za hranici možnosti splácení vede k osobním tragédiím a nakonec i ke krizi, viz. USA před 15 lety.
I v dnešní době takzvaných "pravidel" je tragédií to, jak jsou nebankovní, ale nakonec i bankovní úvěry dostupné.
Já jsem teď chtěla refinancovat jednu malou půjčku a vyšlo najevo, že nová je levnější než refinancování, klidně mi ji dají, ačkoliv je z registrů zřejmé, že splácím hypotéku, další půjčku, jsem sama s dítětem, není mi 20 let.. a rovnou mi předschválili pro jistotu dvojnásobek požadovaného. Je léto před námi, co kdybych ty prachy vzala a trochu si užila, na zesplatnění původního úvěru se vykašlala
Hele, trochu mě to napadlo, ne v plné výši, ale jenom "kousek", cesta do pekel, tyhle úvěry.
Hypotéka je hezká věc, u té své už vidím cílovou pásku, jenže za těch 20 let je nemovitost zralá na novou hypotéku na rekonstrukci, standardy bydlení se mění a materiál se opotřebovává. Já jsem za barák samozřejmě ráda, mohu ho trošinku komerčně využívat, ale jsem si vědoma, že mi byl nadělen dobou (manžel ho kdysi koupil za 60 tisíc) a normálně bych na něj svým statusem vdova z kanceláře, puberťák v zádech, fakt neměla, i kdyby mi na to půjčili s minimálním úrokem.