No já po tom, co jsem syna protáhla pár pokusy o diagnostiku, a taky na základě zkušeností dalších lidí, jsem k soudům odborníků velmi skeptická. Nakonec, dokud nebude trochu víc jasno a trochu víc osvěty, je asi nejlepší být pragmatický - ať má dítě papír na PAS, pokud mu to pomůže třeba k lepšímu přístupu ve škole.
Nicméně pokud je (i) nadané, mělo by se s ním zacházet i jako s nadaným - rozvíjet talenty, ne jenom dotahovat deficity.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.