Přidat odpověď
Monty,
tak to zase na druhou stranu nechápu - očekávání, že jeden sourozenec bude dotovat druhýho.
Beru to pořád tak, že všichni jsou to dospělí svéprávní lidi, a v situaci, kdy jsou všichni zdraví a nejedná se o nějakej vyloženej průs.er, tak nevidím jedinej důvod, proč by měl kdokoli OČEKÁVAT, že mu ti druzí budou pomáhat.
Myslím, že normální lidi, kteří se maj rádi, si i pomáhaj tak nějak, jak to vyplyne, ale přece je to závislý hlavně na vůli toho pomáhajícího a nejde jít "přes ni". Tj. jako u kamarádů - když něco potřebuju, tak si o to řeknu, ale beru to tak, že ten druhej sám vyhodnotí, jestli mi to může a chce poskytnout, a pokud to z nějakýho důvodu nejde, tak se nemám proč urážet, protože jsem na to neměla žádnej nárok (a tomu druhýmu věřím, že k tomu má svoje důvody, který mi přijde normální respektovat).
Zase ale na druhou stranu očekávám to samý od něho - pokud mě poprosí o něco, co mu nebudu moct poskytnout, tak že to vezme jako fakt a nebude mi to vyčítat nebo kvůli tomu dělat zlou krev.
Předchozí