Přidat odpověď
Buchli,
znám spoustu žen, které cestují celý život MHD, a dvě o nichž vím, se tam bojí - obě z důvodů klaustrofobie, jezdí i přímé trasy s mezivýstupy, když musí.
Spíš mám dojem, že jsou lidi, kteří mají na určité situace magnet; když se to zkombinuje s apriorním očekáváním, že se to stane, a s dlouhou pamětí na pro běžné lidi banální situace, stává se jim MHD místem hrůz.
S tím magnetem to myslím vážně - mám známého, který v mládí do Prahy jezdil asi tak v mé hustotě - tj. tak co dva měsíce... Během dvou let ho v Praze třikrát okradli, a to dle mého nevyčníval žádným směrem (pro intuici zloděje ale asi jo) - mě v Praze neokradli nikdy, o peněženku jsem v MHD přišla dvakrát v rodném městě, jednou, když jsem se blbka začetla ve stoje v narvaném autobusu, jednou, když jsem jela s dcerou prvňačkou v narvaném trolejbusu v době, kdy jím jeli fanoušci na stadión, a soustředila jsem se na to, aby ji nepošlapali (nemyslím, že by mě okradli fanoušci, ale nějaký kapsář, který dobře věděl, že za této situace má v trolejbuse u podobných mamin slušnou šanci).
Předchozí