Přidat odpověď
Mám malou nerezovou (v podstatě hodně nízký rendlík o průměru 22 cm). Na pražení ořechů, na smažení falafelu apod.
Pak dvě železné o průměru cca 28 cm, jedna s vysokým okrajem, jedna nízká palačinková. (No, na ty palačinky používám obě naráz, jinak bych u toho stála hodinu). Nesmí do myčky, jinak jsou boží, krásně opečou maso nebo chlebové placky, tady teflon nemůže vůbec konkurovat.
Pak jednu nepřilnavou, tu mám jen na ryby / vejce / bezlepkové věci (ty se někdy hodně připalujou).
Pak litinový tál se žlábkem okolo (Skeppshult), z jedné strany hladký, z druhé vroubkatý, použiju občas, neb je to těžké jak čert a taky se to dlouho rozpaluje. Jinak na něm v troubě peču chleba.
Došla jsem dlouholetým výzkumem k závěru, že je úplně jedno, jakou nepřilnavou pánev si koupíš, stejně je při intenzivním používání za dva roky na odpis. A taky už vařím v nerezovém velkém rendlíku většinu toho, co jsem kdysi dělala na pánvi (takové ty zeleninové a masové směsi, rizota apod.), protože do pánve se to už nevejde :-D
Předchozí