Přidat odpověď
Mně bylo řečeno, že vadí i stopy lepku - u celiakie. Ze svého vlastního rozhodnutí je neřeším u koření (dávám ho málo, takže ani stopy by neměly mít vliv na překročení bezpečné hranice).
Jinak odmítám, stačí, co do sebe nevědomky nacpu třeba v restauracích a tak (je vhodné obsluhu upozornit, ve slušném a informovaném podniku tomu pak věnují zvýšenou pozornost, aby zabránili kontaminaci v maximální možné míře).
Hořčice by měly být v pohodě, u kečupů sleduj složení (někdo hustí bramborovým, někdo pšeničným škrobem), pudinky radši vybírej bezlepkové.
Všude čti, i u cukrovinek.
Překvapily mě "přirozeně bezpelkové výrobky", které ale mohou stopy obsahovat. U rýže a luštěnin stačí důkladně propláchnout a stopy lepku vymyješ, u ostatního se to moc uplatňovat nedá.
Předchozí