Přidat odpověď
Eudo, tak ještě jednou a naposledy, protože odmítám, abys mne tady zařazovala do škatulky příživníků a pobíračů dávek - odcházela jsem z ČR po odpracování několika let po vysoké škole. V nové zemi jsem chodila do jazykových kurzů ca 3,5 roku ( z toho jsem byla ca 3 roky na "mateřské", takže nás živil manžel) - že to byla taková doba bylo i proto, že ty první kurzy nestály za nic vzhledem k měkkosti vyučujících, kteří nechali účastníky se bavit spolu v jejich rodném jazyce. Složila jsem závěrečnou zkoušku jako úplně nejlepší z ročníku Po 2 měsících jsem dostala práci, kterou jsem zmiňovala, poté jsem byla 6 měsíců nezaměstnaná, poté opět v práci až do návratu sem. Od té doby - 26 let- jsem na volné noze, uživila jsem nejen sebe, ale dala i dobré vzdělání synovi. Nikdy jsem nevěděla, kolik příští měsíc vydělám, prostě jsem se musela postarat. Takže někdo, kdo pracoval celý život jako učitelka bůhví čeho a pod "penzí" a byl podle skandinávských standardů prakticky nevyhoditelný, mne fakt nebude posuzovat z hlediska nějakého čerpání výhod ve stylu: Ty jsi měla a já ne - heč, jaká jsem hrdinka. Občas by se od Tebe zdejší diskutérky mohly dozvědět i něco zajímavého, ovšem Tvůj způsob diskuze a sebeprezentace všechny pouze odstraší. Zkus tedy místo těch výrazů, které Tě v mém minulém příspěvku tak pohoršily, jiné slovo - je jednoduché a funguje: SEBEREFLEXE !
Předchozí