Přidat odpověď
Libiku, proč fejků? Jo, na střední škole jsem byla v SSM a bavilo mně to, protože jsme dělali spoustu zajímavých věcí. Na VŠ jsem teda taky ještě byla v SSM, ale tam jsme měli tolik zájmů, že už nás nějaký SSM nebral, tam už jsme na to zvysoka dlabali. No, a protože jsem jako studentka nevstoupila do rodné strany, tak po absolvování VŠ to nešlo. To bych totiž ke vstupu musela přemluvit další dva dělníky, což byla holá utopie. Dělníky proto, aby strana "neztratila dělnický charakter". Pochop, jak by to vypadalo, kdyby do rodné strany lezli jen vysokoškoláci, kterým jde o to, aby mohli dělat svou práci? A ještě k tomu nebýt ve straně, no to už vůbec! Můj kamarád, technik, kvůli tomu tenkrát nedostal v práci vyšší funkci, protože nebyl člen strany a dělňasy nesehnal. Takže jsem absolvovala mateřskou, to mi byla celá rodná strana ještě u zadku. Jenže po mateřské, když jsem chodila uklízet, tak už jsem se ze zoufalství rozhodla, že teda asi budu muset do té strany vstoupit. No, jenže to už byl říjen 1989, a než jsem se vypravila na sekretariát strany, tak byl listopad a vstup už byl zbytečný, společnost už nějak moje členství v KSČ nepotřebovala.
Předchozí