Přidat odpověď
absolutně nevidím nic, co by mělo bránit tomu, abych tam šla a protestvala
halt moje daně jsou jim dobrý, takže je to asi chápáno jako jakási veřejná služba, a když se zvrhne, tak mám právo se vyjádřit, berou moje daně a kecají takhle do života o lidem, kteří s nimi nemají nic společného
Co se týče toho, co vlad. nazvala fanatismem - nevím,řekůa bych, že je to u tebe spíš křehkost víry a prchavost a obtížná polapitelnost spirituálního zážitku, ale nadměrné upínání se k vnějším atributům a ritu toho, co vnímáš jako posvátno
Pokud Bhu opravdu veříš a pokud je víra pevná - což ale neznamená neochvějná a bez propadů a pochyb, ale někde v základu, v nitru spolehlivě ukotvená, pak něco jako rouhání prostě neexistuje, ztrácí to obsah.
Jo a není pravda, že víra a transecndence znamená, že člověk nemůže mít "depresi", může , "temná noc duše" je bežná fáze spirituálního vývoje smerem k (sebe)transcendenci.
Čtu ted velmi zajímavou knihu, je o vlastně dle dílčích témat uspořádaný sborník textů různých autorů, jmenuje se Cesty přesažení ega:transpersonální vize,kde ke právě tato fáze dobře popsána a odlišena od "deprese".
Stejně tak jako je vyvracen častý mýtus, že cesta a stavy přesažená Já, transcendence, jsou vždy zdrojem klidu či pocitů štestí.
Předchozí