Přidat odpověď
obsah histaminu v potravinách nemá vůbec nic společného s tím, jak moc alergenní ta která potravina je. Je to něco úplně jiného.
Alergie se může objevit na skoro každou potravinu, ale některé fungují jako alergeny výrazně častěji než jiné. Je to dané prostorovým uspořádáním jejich hlavních antigenních epitopů, které se třeba mohou strukturně podobat nějaké významné sloučenině, jsou významněji často rozpoznávané HLA molekulami atd.
Ty hodně časté se staly i součástí vyhlášky o uvádění alergenů v restauracích.
Seznam těchto potravin jsi předpokládám dostala. Jako první nástřel se používá dieta bez těchto potravin, než ti na alergologii dotestují, na které konkrétně jsi zřejmě alergická Ty.
Můžeš zkusit tu obecnou hypoalergenní dietu, nebo naopak pozorovat, co jsou "Tvé" alergeny a ty pak vylučovat, než se dostaneš na tu alergologii.
Recepty bez významných alergenů můžeš filtrovat i na mém webu pro potravinové alergiky. http://www.celorocnikucharka.cz/
Předchozí