Přidat odpověď
Tohle nemá moc logiku. Je pravda, že rostlinné alergeny se ve většině ničí tepelnou úpravou. Ale zrovna jablka patří v ČR k jedněm z nejčastějších alergenů, takže doporučovat při hypoalergenní dietě jabka, byť vařená, je celkem podivné.
Ze zeleniny patří k nejčastějším alergenům v ČR hlavně miříkovité (mrkev, celer, petržel, fenykl...) a rajčata a hrášek.
Z doporučené zeleniny brokolice i dýně ok, ty jsou tu jako příčina alergie celkem málokdy. Totéž květák, cuketa, okurka, topinambur.
Ad maso - živočišné alergeny se teplem většinou neničí, tkaže převaření tu nepomůže. Ale zároveň krůtí není o nic méně ani více alergenní než třeba králičí. Takže tohle opět nemá logiku.
Logiku může mít vynechání hovězího (kvůli zněkterým společným alergenům společným s mlékem) a kuřecího (kvůli některým společným alergenům s vejci).
Rýže je poměrně silný alergen, ale v ČR alergie na rýži není moc častá, protože se jí tu tolik nejní a tak se tu lidé tolik na ni nesenzibilizují. Ale zrovna jedna ze zdejších uživatelek by mohla vyprávět, jaké je to s hypoalergenní dietou na rýži.
Ale to prostě vyzkoušíš :)
Předchozí