Přidat odpověď
Myslím, že můžeš dětem sdělit, že i malí Američani doma otročí.... Mým dětem je taky 13 a 15, a mají každý za úkol jednou týdně kuchyň (utřít linku, umýt dřez, vynést odpad - tříděný i směsný - zamést), jednou týdně dohromady uklízejí obývák (utřít prach, posbírat co do obýváku nepatří, zamést) a koupelnu (vana, umyvadlo, záchod, podlaha, zrcadlo + zamést chodbu). Občas skládají prádlo typu ponožky a spodní prádlo (ale většinou to dělám já u večerní televize, takový můj relax). Převlíkají si postele a uklízí své pokojíčky - to teda spíš sporadicky ,zvolila jsem systém, že jim tam moc nechodím, aby mě nekleplo - ale tvrdě vyžaduji podíl na společných prostorách.
Pomohlo, když jsme si před asi dvěma lety sedli, a sepsali seznam toho, co kdo kdy bude dělat (v prvním seznamu byly "úkoly" i pro rodiče - ne, že bychom to my, dospělí, nevěděli nebo nedělali - ale spíš pro představu, že fakt neležíme na gauči s nohama nahoře - a že to, co po nich chceme, je zlomek činností, které je potřeba pro chod domácnosti provést - a že i my uklízíme kuchyň a podobně).
Předchozí