Přidat odpověď
Zufi, to se mi zdá opravdu hodně, na to dosáhne zlomek lidí. Ale nedá se to brát podle částky. Třeba my uvedený příjem nemáme pravidelně ani náhodou a ani zdaleka, jenže když se spočítají různé dodatečné a mimořádné příjmy, za ty roky jsme něco našetřili, i když vlasně nešetříme a třeba co se cestování týče jsme rozmařilí. Na druhou stranu věci jako zařízení bytu, oblečení, auto apod. rozhodně máme spíš skromné. Další věc, máme jedno dítě a když jsem byla na MD a RD, manžel měl vlasně skoro dva platy, nehledal cíleně druhého místo, měl příležitost získat časově omezenou zajímavou profesní zkušenosti, s tím, že nechtěl odejít ze stávající práce. Já jsem sice jen symbolickou částku, ale taky pár korun vydělala. Zkrátka je to složitější a částka nemusí nic moc vypovídat. Dodám, že neplatíme hypo, bydlíme ve svémm, to má taky význam.
A rýpnu si, proč by žena měla mít automaticky menší plat? Jistě je to tak častější a ženy to většinou akceptují dobrovolně, chtějí se věnovat rodině. Ale proč by to mělo být automatické?
Předchozí