Přidat odpověď
Pod stromeček jsem dostala ten vařicí Kenwood. Váhali jsme dost dlouho, u nás otázka nestála "vařicí/nevařicí", ale "který vařicí". Nechci to kvůli vaření jídel (i když i to jsem už vyzkoušela), ale pro přípravu věcí, které se klasicky dělají ručně šleháním v páře a je to pěkně debilní činnost, kde mám navíc občas strach, jestli jsem odhadla teplotu a vejce jsou bezpečná.
Tak jako dneska ho chci nechat udělat cibulačku (míchání cibule je pruda a když už ho mám, tak ať pracuje on a ne já :) ), ale geniální je to vážně především na holanskou omáčku, sníh v páře, základ žloutkových zmrzlin, lemon curd atd.
A taky skvělý (již vyzkoušenona vánočce) na zadělávání sladkých kynutých těst s příhřevem na hnětení i následné kynutí.
Z ostatních vařicích jsme rychle zavrhli Thermomix - extrémně předražený kvůli výraznému snob faktoru, přitom maličká nádoba (pouze 2,2 l) a jenom točicí vrtulka (nemá planetární míchání, těsta hněte pouze puštěním zpětného chodu nože, tj. pro těsta, kde je poteba uvolnit dlouhá vlákna lepku, absolutně nevhodný). Navíc neschopný vyšších teplot, takže třeba cibuli dozlatova to neudělá.
Váhali jsme ještě nad francouzským Magimixem (oproti Thermomixu všecvhny parametry výrazně lepší, ale pořád zůstává problém jen jednoho točení) a italským Hotmixem (taky lepší parametry než thermomix, ale taky hodně drahý a taky ne dost velký).
Takže Kenwwod byl nakonec jasný. Je to dost drahá sranda, ale při mém rozsahu vaření (a hlavně pečení) jsme usoudili, že drahý robot využiju.
Kvůli vaření polívek apod. bych si ho já osobně nepořídila, běžné míchání v hrncích mě nijak významně neobtěžuje. To by mi byl stačil Kenwood bez příhřevu na těsta a krouhání. Příplatek za příhřev je pro mě opravdu především kvůli práci s vejci, čokoládou, máslem a pod. při řízených teplotách za stálého míchání.
Předchozí