Federiko,
mně třeba tohle trvalo taky docela dlouho zjistit, že parfém musí být "na tělo", asi kdyby někdo čekal, že mi to dojde, tak by se načekal.
A sama si nejsem vůbec jistá, že u věcí, kterým nerozumím, není nějakej specifickej "klíč" k výběru, kterej sama od sebe neovládám, a pokud jo, tak bych byla vděčná tomu, kdo by mi to taktně prozradil, a mrzelo by mě, kdyby léta mlčky trpěl a "nechal mě na to přijít".
Případně bych neviděla nic špatnýho říct mu "chceš nějakou spešl součástku, já tomu bohužel vůbec nerozumím, nevadilo by Ti si vybrat přesně tu, co chceš, a buď mi říct, která to je, nebo si ji sám koupit a pak na to "zapomenout"?
Ale já tam ten moment překvapení nepotřebuju a netrvám na tom, aby to bylo "sám od sebe", protože ani já takhle dárky vybírat neumím a riziko přešlapu by bylo značně velké. A když už něco kupuju, tak chci, aby to bylo to, co obdarovaný opravdu chce, protože proč bych já na jedné straně vyhazovala prachy a on na druhé straně smutně obracel věc, která je sice drahá a kvalitní, ale je to úplně něco jinýho, než co chtěl?