Přidat odpověď
tak záleží... Trošku mě zaráží, že někteří rodiče zde píšou ve smyslu. Mám jako dítě živit? Proč? Mě se nechce. Pokud člověk nemá, nedá se nic dělat a snažit se tak musí všichni. Ale pokud člověk má a je jedno jestli je to 5, 10 nebo 15 tisíc nějak nechápu co se změní úderem nástupu na VŠ, že nechci dát. Jasně pokud je dítko každý pátek a sobotu někde na pařbě a jen natahuje ruku budu zvažovat úhradu pouze nezbytností, ale nechat čerstvého dospěláka nechat se postarat o vše?
Mě rodiče na VŠ nijak nepodporovali. Bydlela jsem teda doma a dojížděla denně domu tj. doma jsem ráno a večer jedla tj. řekla bych běžná vyživovací povinnost. Vše ostatní jako jízdné, knížky atd. jsem si musela platit sama a ještě jsem musela doma přispívat na domácnost, protože jsem dospělá a mám vydělávat. Máma (byla už tehdy sama) vůbec nepochopila jak moc může mladému člověku usnadnit život nějaká ta koruna navíc. U nás na škole to často bylo teda obráceně než se tady píše, že se dítko podporuje první rok. Většina mých spolužáků měla největší podporu právě v posledním ročníku, aby kvůli chození do práce nezanedbali školu a napsali diplomku a udělali státnice a školu třeba zbytečně neprotahovali jen proto, že musí mít x šichet v mekáči.
Předchozí