Přidat odpověď
Dari, tvůj příklad s přejetím plné čáry je dost blbý. Já bydlím v oblasti, kde je hodně nepřehledných zatáček. V rizikových oblastech jedu třeba 30 km/hod, protože pokud potkám protijedoucí auto, mám 50% pravděpodobnost, že pojede dost v protisměru. Jednou jsem vjela za zatáčku a na mě se řítil kamion předjíždějící jiný kamion. Prudce jsem zabrzdila já i ten předjížděný, předjíždějící kamion mi ulomil zrcátko. Ten řidič kamionu, co zastavil, byl bílý jak stěna a ukazoval mi, jak mu buší srdce a jaký je ten předjížděč debil.
Až tě tito řidiči budou denně ohrožovat, budeš mít chuť s tím něco udělat. Pak zjistíš, že tohle není vážný přestupek, je to za maximálně 2000 pokuty a žádné body.
Srovnávat holčičku, co chce vypadat lepší než ostatní, proto žaluje blbiny (paní učitelko, on jí v hodině, hodil po mně papír, nemá obalený sešit...) s člověkem, který ohrožuje životy, je dost hloupé. Všimni si, kolik smrtelných nebo vážných nehod je způsobeno tím, že řidič vjel z neznámých příčin do protisměru. Houby neznámé příčiny a houby vjel. Příčina je, že tak jezdí běžně. Akorát se třeba dlouho se nic nestane.
Předchozí