Zase jedno moje dortové téma. Zadání zní - jahodový dort, hodně ovoce, málo krému, málo těsta, čokoládu nechce. Namítla jsem, že s tímhle se můžu vykašlat na dort a udělat nějaký poháry. To neprošlo, musí to vypadat jako dort
Já vymyslela, že bych ty jahody nakrájela na malé kousky, lehce poslepovala nějakým krémem a dala bych to do korpusové misky. Tím padl piškot, s ohledme na to, že bude převažovat ovoce, mám obavy, že by se moc promáčel. Takže nejspíš křehký nebo linecký. Nějaká nápad, čím to poslepovat? Nechci běžný pudinkový, nemám ho extra v oblibě. Napadá mě nějaký žloutkový, ale to jsem zase nikdy nedělala (jednou jsem to teda zkoušela jako náplň do úlků a dopadlo to tristně). Nebo tu mám mascarpone, tak něco z něho? Nahoru možná nastříkat šlehačku. Nebovíc vyšlehat ji s tím mascarpone na tužší krém, aby to drželo? Ale zase aby to nepřebilo ten vnitřek. A pořád přemýšlím, jak do toho dostat ještě nějakou chuť, jahody v tuto dobu nejsou nic moc výrazný, nemám ráda když je to akorát sladký. Možná citrónově ochutit ten korpus. Nebo udělat trochu sladkého rozvaru z jahod a pomazat tím ještě ten korpus? Babo raď
Ještě přemýšlím, že bych do dortové formy dala takový ten bábovková střed, takže bych měla korpus jako kulaté korýtko, možná by to na krájení bylo lepší.