Přidat odpověď
"Ale tvoje příspěvky jsou plné obecné pasivní agresivity - vždycky jakože dotaz, ale zabalen do jasného poselství, že kdo by si to mohl myslet/nemyslet, je makovec. "
Gertrudo, ale právě tohle já tam vůbec nevidím a nemyslívám to tak. Když chci někomu říct, že se mi něco nelíbí, tak mu to řeknu na plnou pusu a pokusím se říct i proč. K čemu by mi byla pasivní agresivita, když si myslím, že nemám problém říct to napřímo?
A pokud si to někdo tak vyloží, je to skutečně moje chyba? Příklad třeba teď to s tím zastáním. Já jsem to myslela opravdu obecně, Renka si to vztáhla jako útok na sebe. Je to opravdu "moje vina"? (samozřejmě do hlavy mi nikdo nevidí a nemusí mi to věřit, ale stejně).
A pokud by to OPRAVDU bylo pasivně agresivní (jako že to není mým úmyslem a myslím si, že to tam není), tak podle mě, že takovým lidem, co "jakože naznačují, ale nic neřeknou přímo" nejvíc vezme vítr z plachet ten, kdo jim na to neskočí, tu hru s nima nehraje a jedná s nimi tak, jako by to, co říkaj, bral doslova a ten podtext nevnímal.
Předchozí