Jo, a proto ty nejprestižnější z Vás se musí nutně vymezovat úplně proti všemu. Mně to přijde úsměvné. Mám 2 děti aktuálně na běžné vesnické ZŠ, jedno na osmiletém gymplu. Vzhledem k tomu, že nějaké podpisy úkolů mě nijak neomezují, ani děti ne, tak podepisuju a nevidím důvod proč se v tom rýpat. Někdy mám takový pocit tady z rodiny.cz, že sem fakt chodí jen ta smetánka, která ví všechno lépe než zbytek světa. Fajn, tak učitelky jsou úplně blbé, protože chtějí po dětech úkoly. A ještě blbější, že je chtějí podepisovat. To je takový mor dnešní doby, jak jsou všichni lepší a chytřejší a všechno ví lépe než ti ostatní, obyčejní pitomci, kteří vůbec nepřemýšlí nad tím, proč podepisovat dětem úkoly (a ani nad nesmrtelností brouka).
Naše učitelka, co měla dceru od 1. do 5. třídy, tak ji připravila na přijímačky na gympl skvěle. A to po nich chtěla úkoly i podpisy. Za ty roky (nyní učí i moji mladší dceru), bylo pár věcí, ve kterých jsem s ní nesouhlasila, ale nikdy jsem do toho nekecala, prostě má svůj systém, je to dobrá učitelka, hlavní, že naučí.