Přidat odpověď
Proč ne? Druhý jazyk se většina dětí stejně pořádně nenaučí, ať je to němčina nebo francouzština. A naučit se jazyk opravdu dobře je skoro stejně těžké, ať jde o jakýkoli jazyk. Pravda, angličtina má poměrně jednoduchou tu basic level.
Pokud jde o to umět trochu promluvit a potěšit tím obchodního parnera, je asi pravděpodobnější, že se člověk setká s německy mluvícími. Ale Francouzi si svého jazyka považují a někdy těžko nesou, jak jejich kdysi opravdu světový jazyk vytlačila angličtina, takže mohou ocenit snahu mluvit, ale může je naštvat jeho komolení, kdo ví. U Němců nevím, jak moc komunikaci v jejich jazyce ocení.
Francouzštinu jsem se učila na gymplu, němčinu trošičku, neumím ani jedno.
Španelština je možná trochu jednodušší, působí tak na mě, ale neučila jsem se jí.
Celkově to u druhého jazyka beru tak, že pokud dítě nemá samo jasno kam bude směřovat, což na základce nebo nižším gymplu má málokdy, je to skoro jedno. Když to dopadne tak, jak to většinou bývá, je jedno, jaký jazyk se učí a skoro ho neumí. A když je talent na jazyky a naučí se ho dobře, hodí se skoro každý jazyk.
Předchozí