Přidat odpověď
"Ale třeba kdyby si kuchař po návštěvě WC nepovažoval za nutný umýt ruce, tak co s ním? Jinej kuchař to dělá automaticky a bylo by pro něj nemyslitelný to neudělat, ale co bys, Libiku, dělala s tím, kterej si myslí, že na tom nezáleží?"
Tak tady bych opet mela prikladecek.
Pri studiich kratce po mem prichodu sem jsem si privydelavala ve studeny kuchyni v jedny restauraci. V restauraci vsem srazeli urcitou castku z platu na jidlo. Sefkuchar, Spanel, si zasadne ruce po navsteve toalety nemyl (Dvere z toalety byly do kuchyne, ac proti hygienickym predpisum, a na tom zachode umyvadlo nebylo). S oblibou mne kontroloval, neb brzo prisel na to, ze nic neumim. Delal jeste dalsi prasarny - napr. z kose na odpadky, kam jsem vyhodila poplesnivelou zeleninu, vytahnul svazek a hodil do kotle s polivkou.
Anglicky neumel, svedsky taky nic moc, ja spanelsky taky ne, ale chytla jsem se s nim.
Vetsina personalu v ty restauraci nejedla, ac za to platili, ovsem byli nuceni jeho jidlo servirovat. Vcetne ty polivky.
No, clovek by predpokladal, ze sefkucharovi neni nutny vysvetlovat naky hygienicky zasady, ze jo. Umim si predstavit, ze na nastence visi cedule "mej si ruce po navsteve WC". Dalsi "nehazej plesnivou zeleninu s provazkem do polivky". Nebo tak nak. Logika?
Po hygienicke kontrole ktera se provadi celkem casto a necekane, restauraci zavreli. Teda nejen kvuli tomu.
Neuveritelna historka, ale tak nak k veci. Ja jsem teda celkem par let nikde v restauraci ze zasady nejedla.
Předchozí