Na jaře jsem zkusila takovou modifikovanou lowcarb dietu, protože úplně nízkosacharidovou nemám šanci vydržet. Takže jsem omezila přílohy, jednu dobu jsem jedla Večerní chlebík s nízkým obsahem sacharidů, ale moc to nejde, protože mi to nechutná, sladkosti jsem omezila jen na kousek hořké čokolády, čaj sladím jen homeopatickým množstvím medu, do kafe dávám trošku kokosového cukru (má nižší glykemický index). Na svačiny si místo pečiva dávám zeleninový salát. Na jaře to šlo dobře, zhubla jsem asi 3kg. Ale teĎ na podzim jsem co se týče pečiva celkem polevila, protože nějak nemám prostor vymýšlet, co nízkosacharidovýho sníst, když chystám jídlo i dětem. Tak si dávám jeden celozrnný rohlík (menší zlo
). Nejhorší jsou pro mě návraty z práce, kdy jsem unavená a fakt mám hlad. To se pak snadno člověk odbyde hořkou čokoládou, ale bohužel už sním i víc jak 1 čtvereček
V poslední době jsem najela na svačinky z tvarohu, plnotučného, který zasypu trochou xylitolu. Chutná to dobře a sacharidy jsou v tom jen v podobě laktózy. Váha se drží, ale už bohužel dál nehubnu, protože mám občas dny, kdy tzv. prasím