Tak nevím proč děsný název, cizí názvy prostě zní cize, no. Myslím že je to z řečtiny, podle xyl. Česky se mu říká březový cukr. Je to přírodní sladidlo. Vyrábí se nejčastěji z březové kůry, nebo z kukuřice. Má nízký glykemický index, takže je vhodný pro diabetiky, oproti cukru má o nějakých 40% méně kalorii. A taky má velmi příznivé účinky proti zubnímu kazu, dává se i do žvýkaček.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.