Monty,
jenže to je tvoje paranoia, fakt nemám pocit, že by se tu lidi na sebe vytahovali s tím, že je někdo "lepší", "úspěšnější" nebo "chytřejší".
Vlastně mám, to, že ti ostatní jsou nějak vadní a jedině vy to máte hozený "správně" tu dlouhodobě píšete ty a Libik (a proto to taky možná samy vidíte za každým bukem).
Když ty jsi psala, že máš výtvarně nadprůměrně nadaný dítě a někdo malinko zapochyboval, tak byl hned oheň na střeše. Ale ty sama se lidem kteří by si troufli jen špitnout, že maj nadaný dítě, dost nepříjemně posmíváš, a nejen to, pokoušíš se to dělat i lidem, kteří o svých dětech radši vůbec nic nepíšou, jen si dovolej vyjádřit nesouhlas s rovnostářstvím typu "hlavně nikomu žádný extrabuřty".
Nevím, proč by mě mělo jakkoli drát, když třeba Yuki napíše, že jedno z jejích dětí je hodně nadaný - tak asi je to pravda, a hlavně to nijak nesnižuje kvality těch našich, kdyby náhodou taky byli hodně nadaní.
Vytahování se "speciálními" dětmi, ve skutečnosti sociálně totálně mimo nepříjemnými a rozmazlenými fracíky jsem zažila, je to nepříjemné, ale věř, že to vypadá fakt jinak než konstatování, že má někdo chytrý dítě.