Val, pro mě jsou Vánoce takové už dlouho - žádné jásání, slavení, večírky a hromada akcí...jo, někam jdeme, ale tak nějak s citem - projdeme vánoční trhy (mám ráda třeba ty v Praze na Náměstí míru, tam jsou takové komornější...zajdeme na nějakou vánoční výstavu...u syna ve škole mají jarmark, ale u nich to není taková ta masová akce v jeden den pro celou školu, ale od začátku prosince se v hale střídají třídy, je tam jeden stánek a ten den patří vždycky té jedné třídě, která si to tam vyzdobí a sama prodává...a mají to ráno, tak se tam ráno sejdeme, popovídáme, něco si koupíme, ochutnáme a jdeme do práce
. Jinak Štědrý den vždycky trávíme jen sami ve třech a tím, na co máme náladu, další dva svátky jedeme postupně k babičkám, žádný velký počet nás tam není...i na Silvestra býváme sami doma ve třech, přes den se jdeme někam projít, večer býváme doma, o půlnoci koukneme na rachejtle, zapálíme pár prskavek a jdeme spát
. Prostě klídek, pohoda, pohádky, cukroví, salát, procházky, betlémy...večer býváme zalezlí doma v teple
....a vlastně jsme to takhle doma měli i když jsem byla malá...