Moc hezké jsou, Vánoce:)
Z dárků nejvíc nadchl dárek pro staršího syna - je natěšený z kroužku Věda do škol, tak jsem mu chtěla pořídit nějakou sadu Malý chemik, Domácí laboratoř nebo tak něco, ale při bližším prozkoumání mi to přišlo o ničem, předražené plastové šunty, tak jsem koupila pevný plastový box, vyrazila do prodejny laboratorních potřeb a nakoupila reálné laboratorní pomůcky a vyrobila vlastní "domácí laboratoř" do toho plastového boxu. No, ještě se od toho od včerejška neodtrhl, dokonce si kvůli tomu ráno přivstal :)
Mě samotnou tedy nejvíc potěšil dárek, který nebyl tak docela vánočním dárkem, ale nechala jsem si ho pod stromeček :) Několik dní před Vánoci mě kontaktovala kamarádka, že jeden její známý nabízí velkou sadu olejových pastelů Sennelier za pouhých 500 Kč, protože je dostal jako nevhodný dárek, a že si na mě okamžitě vzpomněla a jestli to pro mě nemá obstarat, že je chce odkoupit i někdo další, ale že by to mohla zkusit pro mě zajistit. Tak sice "voskovky" v ceně řádově tisíců jsem doposud nepotřebovala, ale za 500 jsem se je rozhodla potřebovat :D A kamarádka mi je zajistila, dojela vyzvednout, přivezla mi je přes půl Prahy, abych je měla do Vánoc... a prostě, krásný dárek byl právě to, jak na mě myslela
No a pak teda ty pastely samotný jsou fakt naprosto úžasný, pomalu začínám chápat, proč stojí tolik...
tyhle to jsou
https://www.cassart.co.uk/drawing/pastels-1/product-type-oil-pastels/sennelier-oil-pastel-colours-in-wooden-box-set-of-36.htm