Přidat odpověď
Lassie,
tak otec je přece stejně rodič jako matka.
Ale s těmi nebio pečovateli - kromě toho, že to, co říká Monty, je samozřejmě absurdní, tak úplně pomíjí to "krev není voda".
Samozřejmě i s nebio lidmi lze vytvořit vztah, který může být rovnocenný plnohodnotnému vztahu rodič-dítě, ale myslím, že na to musí být hodně specifické podmínky a je to spíš naděje pro děti, které o svou rodinu přijdou (že ještě nemusí být všechno ztracené a že je někdo může přijmout, jako by byly jeho).
Ale situace, kdy vlastní rodiče žijou a nejsou nemocní nebo ve vězení nebo obecně nemají nějakou objektivní překážku, proč se o to dítě musí starat někdo jiný, přece musí v hlavě toho dítěte nadělat dost guláš (proč se o mě stará teta se strejdou, když mám mámu s tátou? to mě nechtěj nebo proč?)
A u toho otčíma, jak říká burt - Kdyby se rozešli matka a otčím, tak stýkal by se otčím s nevlastním dítětem i nadále? O tom velmi silně pochybuji, respektive nemohu to úplně vyloučit, ale spíš by to byla výjimka. Takže ten jeho vztah k tomu dítěti je podmíněnej vztahem k jeho matce, a to prostě JE rozdíl.
Předchozí