Přidat odpověď
Kudlo, a se ti na tom nelíbí? Já jsem jen konstatovala, že toto se prostě dělo. V Koreji nebo v Mongolsku je pes běžnou součástí jídelníčku, Indové zase nejedí hovězí. Prostě jiný kraj, jiný mrav. Mně se třeba nelíbí, že v Koreji ty psy před porážkou mučí, že je bijou přes čumák, aby je dostali do co největšího stresu, protože psovi se pak vylučuje adrenalin a maso pak má prý lahodnější chuť. To jsem jen četla. Zase staří sedláci, když přivedli krávu na porážku, nechávali zvířata ve stáji odpočinout, protože u unaveného a stresovaného zvířete byl ve svalech velký podíl kyseliny máselné, což nejenže negativním způsobem ovlivňovalo chuť masných výrobků, ale ty se prý i dřív kazily. Ve starých řeznických učebnicích se třeba toto jako základ učil každý učeň.
Vždyť to máš přece jedno, maso jako maso. Že my ho nejíme, to je jiná věc. Takoví Číňané zase sežerou naprosto všechno, ať je to krysa nebo kuře, uvařené ve skořápce těsně před vylíhnutím. Pardon, ale proti tomu je i guláš z čokla pokrmem z pětihvězdičkového hotelu.
Předchozí