| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Svynko, tvého syna neznám, ale za sebe musím říct, že velmi průměrné výsledky jsem měla taky. Zrovna v mém případě to ale asi nebyla žádná lenost ani patologie, ale přístup k životu. Jen potřebovat trochu vytříbit. Nebavily mě na základce jazyky a měla jsem snad ze všech trojku. On teda byl omyl, že jsem byla s nezájmem o jazyky na jazykové škole, ale blbá jsem na i přes ty trojky nebyla. Jen mi ty jazyky byly jedno a měla jsem trojky a jako bonus neustálé popohánění do úkolů od rodičů.

Na gymplu pak naši přestali s buzerací a můj přístup se rázem samovolně vylepšil. Do té doby jsem to zkrátka brala tak, že se učím jenom, když na mmě dohlídnou. Pak na tom gymplu a ani později na vysokých školách jsem teda na jedničky nestudovala. Určitě bych na to na gymplu měla, ale přišlo mi to i nadále zbytečný. Nicméně honit mně do toho už nikdo nemusel. Jakmile mě přestali hlídat, tak se ze mně stal docela zodpovědný student.

Ve finále i pracovní život beru tak, že odmítám řešit do zbytečnosti, ale snažím se, aby věci s minimem úsilí a s maximální efektivitou fungovaly. Vůbec nejsem nezodpovědná, beru to vážně, jen si vybírám to důležitý, kam vkládám energii snažím se na všechno pohlížet koncepčně a ten balast úplně házím za hlavu. Mám s tim docela úspěchy, slušný plat a spokojeného zaměstnavatele. No a stejná jsem byla v té škole, jenže na rozdíl od zaměstnavatele pro tohle školství až tolik pochopení moc nemá.

Ani ty jazyky mi dnes nechybí. Všechny, co potřebuju, a nějaké navíc jsem dohnala delším pobytem v zahraničí na daleko lepší úroveň, než byla ta školní. Já celkem věděla, co dělám a byla jsem i cílevědomá, ala naši museli být místy zoufalí. Jako bývalí jedničkáři to nedokázali pochopit.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.