já doufala, že syn dostane za vyučenou teď v pololetí - na podzim ve škole hodně chyběl, skoro měsíc byl doma po operaci slepáku a nedonutila jsem ho ani aby si zjistil, kam až došli... na nic se ani nepodíval... muž se s ním hádal, já se s ním hádala... přišel do školy a jen čuměl - trefil se do čtvrtletí, psaly se písemky, on nevěděl, která bije... na třídních schůzkách jsem třídnímu řekla, že o tom vím, že prostě na všechno kašle a aby ho nešetřili, ať ho nechají vykoupat v tom, že v 7. na nějakých známkách naprosto nesejde... sešity si nedopsal, látku se doučil jen tím, že trochu dával pozor ve škole a v pololetí má jen pár dvojek - opět spokojen sám se sebou, on se učit nepotřebuje a my ho zbytečně buzerujeme...
přitom rukama se rozhodně živit nemůže a bojím se, že s jeho přístupem to bude mít ještě těžší, od pána boha má naděleno až běda, ale co z toho, když je tak líný... a učitelé ho mají rádi, takže klidně přivřou oko, protože je "přece tak chytrý" a odpustí mu nepovedený test a počítá se jen opravený - a jemu prostě stačí, že si zapamatuje látku z toho nepovedeného, stejně se neučí... já nemám ani tu páku v blbých známkách... učit se nenaučí, na sš pak bude v háji...